Malta 2014

Malta

Malta er en lidt overset rejsedestination, som varmt kan anbefales. Malta er knap så brugt en feriedestination som f.eks. Grækenland, Italien og Spanien. Men Malta byder på utroligt meget historie og mulighed for en rigtig badeferie. Det er muligt af finde lavpris flybilletter til denne destinationer, fra både København og Billund.

strandene

Strandene er ikke de fine sandstrande, som man kender fra andre steder omkring Middelhavet. Men der er dog nogle fine strande på den nordlige del af øen. Omkring turist stederne St. Julian´s Bay, Sleima, Bugibba og Valletta er der klippe strand. Men mange steder er der lavet trapper og badebroere til dem som ønsker en dukkeret. Der er også masse af hoteller langs disse strande, så det er bare om af få booket plads.

valletta

Hovedstaden Valletta oser af historie og er på UNESCO´s World Heritage liste over historiske byer. Selve hovedbyen Valletta er omkrænset af et stort forsvars værk, en borg. Der er en historisk katedral i byen, St. John´s Katedral. En helt utrolig flot katedral, hvor korsridderne holdt hvil på vej til eller fra kampe i det Hellige land, Valletta er en hyggelig lille by, hvor man kan få timer til at gå med at slendre rundt og opleve livet i byen.

Malta busser

Der meget let at komme rundt på Malta med offentlige busser og meget billigt. En dags billet koster 1,50 € for en dags billet. Der er et meget forgrenet rutenet på hele Malta og man skal sjældent vente lang tid på en bus. Men busserne kan være godt fyldt op, så forebered dig på at noget af turen kan blive en ståplads i bussen. Specielt omkring Valletta, Sliema og Bugibba er der mange som tager bussen mellem de forskellige byer langs kysten.

Rejsefoto – klik for større foto.