Kiev 2014

Kiev

Kiev, hovedstaden i Ukraine, med sine godt 3 mio. indbygger er den største by i landet. Kiev er den 8. største by i Europa. Gennem byen løber floden Dnepr. Kiev er faktisk venskabsby med Odense.

Byen er desværre mest kendt for den megen uro som har plaget byen i de sidste par år. Skiftende regeringer med korruption og ballade til følge, har desværre efterladt et indtryk af byen som rodet og voldelig. Men det er ikke hele sandheden, idet byen faktisk byder på en helt del at se og opleve.

Der er rigtig mange levn fra Sovjet tiden, så som statuer, monumenter og bygninger med den klassiske kommunistiske arkitektur (lagkage huse, som jeg kalder dem). Men også rigtig mange utrolig flotte russisk-ortodokse kirker, dem med flotte gyldnende kupler.

Nogle af de flotteste kirker er: Skt. Sofia Katedralen, Michajlovsky klosteret, Kiev Pechersk Lavra og Sankt Andreas kirken, blot for nævne nogle. Tag en tur rundt i byen, du vil finde disse kirker mange steder, både store og små kirker. Men alle meget flotte med runde gyldne kupler på toppen.

Rejsefoto Kiev

Klik for stor størrelse