Fodboldtur – Tyskland og England

STADION OG STEMNING I EUROPA

Hvis du ligesom jeg elsker at se fodbold, så må du ikke snyde dig selv for en hurtig fodboldtur til topfodbold i Europa. Både den tyske Bundesliga og den engelske Premier Leauge byder på fyldte stadions og god stemning. Ligeledes er der også masser af forrygende kampe i ligaerne under den bedste række i enkelte lande, 2. Bundesliga og Championship.

TYSKLAND

I kører afstand fra Danmark, kan du meget hurtig (6 timer) komme til Tysk topfodbold i Berlin,Wolfsburg, Hannover, Bremen og Hamborg. Alle disse byer byder på tysk fodbold i bedste række, 1. Bundesliga. Samtidig er der også spredt en del andre klubber inden for denne rækkevidde (6 timers kørsel). Som eksempel kan nævnes, at Hansa Rostock FC fra 3. Division har et tilskuersnit på 10.000 til deres hjemmekampe. Noget de fleste danske Superliga klubber ville misunde. I Tyskland kan man ofte skaffe billet til kampene på klubbens hjemmeside. Hvis man planlægger i god tid så skulle det være muligt at skaffe den vej. Til de helt store kampe, så som Dortmund, Bayern M. og Schalke 04, kan man blive nød til at skaffe via et billetbureau. Prisniveauet vil typisk være mellem 200,00 – 400,00 kr. for en billet til en kamp.

En af de helt store oplevelser og forholdsvis lette at komme til, er at tage til Hamborg og se St. Pauli spille. St. Pauli´s fans er verdensberømte for deres passion for klubben, klubben her mere end 17 millioner fans Worldwide (ganske imponerende af så ”lille” en klub). En af verdens eneste klubber som helt åbent støtter kræfter på den politiske venstrefløj. Man behøver selvfølgelig ikke selv støtte op om venstrefløjen, for at kunne nyde stemningen og fodbolden på Millerntor Stadion, som klubbens hjemmebane hedder. I det officielle logo for klubben, indgår et Jolly Rogers flag og holdet løber altid på banen til AC/DC´s Hells Bells. Ligeledes er der et rigt cafe og natteliv omkring stadionet, bla. andet den berømte og berygtet Reeperbahn. Alt i alt en helt fantastisk oplevelse.

FANS

De fleste bundesliga stadions kan rumme fra 30.000 tilskuer og optil 82.000 (BVB). Ofte er der næsten altid udsolgt. Mange køber dog først billet i dagene optil kampstart, derfor er det ofte ikke så svært at få billet, hvis man er hurtig ude. På de fleste stadions er der en fin stemning, så det er altid en stor oplevelse at gå til fodbold i Tyskland. Mange tyske fans er meget entusiastiske og det er ikke sjældent, at man kan se dem iklædt cowboy veste med masser af emblemer for deres klub, en rigtig ”fodbold Rocker” J.

ENGLAND

Lidt længere væk fra Danmark er England også et godt ”Fodbold-land”. Her kan du se nogle af verdens største klubber spille. Alene i London er der hver weekend topfodbold, når sæsonen er i gang. Her kan man se klubber og spillere som man normalt kun ser på TV. At få billet til kampe med de store klubber i London kan være noget af en udfordring (Tottenham, Chelsea og Arsenal). Her kan man blive nødt til at booke via et billebureau. Men der er også ”mindre” Premier Leauge klubber som West Ham, Fulham og Crystal Palace, her er chancerne noget bedre. Men lige under PL, er der mange klubber i Championship, som også kan byde på gode stemningsfyldte kampe. I London er bla. QPR, Watford, Millwall og Charlton. Til disse klubber i Championship er det lidt lettere at få fat i billet. Prisen for at se topfodbold (PL) i England er noget højere end f.eks. Tyskland, regn med en billetpris på mellem 400,00 kr. til 1.000,00 kr. Prisen vil være noget lavere for Championship. Heldigvis er det i dag muligt at komme forholdsvis billigt til England med lavpris luftfartsselskaberne. Så kunne man jo forene en fodboldkamp i London med en forlænget weekend i byen, som jo har så meget at byde på. Der er selvfølgelig, også andre muligheder for topfodbold andre steder end London, f. eks Birmingham, Liverpool og Manchester.

FANS

I England er fodbold det samme som religion, fans er meget passioneret omkring deres klub. Derfor er der på mange Pubs i England forbud mod at komme i nogen former for tøj som signalere et tilhørsforhold til en bestemt klub. Omkring stadions vil der være masser af Pubs som selvfølgelig lukker folk ind med den lokal klubbens farver. Heldigvis er hooliganismen næsten væk, man ser i hvert fald sjældent de berygtet masse slagsmål i byerne. Tosserne har heldigvis flyttet kamp pladsen udenfor byerne og mødes i dag på rastepladser og marker for at slås. Men selvfølgelig skal man ikke provokere fans af en klub, ved at vise farver fra en anden klub. Alle stadions i England lukker ikke folk ind på tribunerne med modstandernes farver. Noget af det rigtig hyggelige ved fodbold i England, er den Pub kultur som er så indgroet en del af den engelske kultur. Fans mødes flere timer før på Pubs og diskutere sidste weekends kampe og dagens opgør.

Så er har jeg slet ikke nævnt alle de muligheder som er i Spanien, Italien og Frankrig.

Så der er bare med at komme af sted.

Tooorrrr………Goooaaalllll.!

Skål og god tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *